Om olivoljan

BAKGRUND OCH PRODUKTION

Oljan från LeZie skördas precis i rätt tid i mitten på oktober. Det innebär att all vår olja är novello. En olja som kommer från den första pressningen och den första skörden. Alla oliver är skördade för hand för att inte oliverna ska skadas och kvalitén på olja ska sjunka.

 

Att skörda på det gamla och traditionella sättet är ett hårt arbete. Under en dag så skördar man mellan 100 och 150 kg oliver, vilket ger 13 liter olivolja. Oljan är lite grumlig och så ser riktig olivolja ut. Stora producenter silar sin olja genom en kemikaliesand för att oljan ska bli klar och genomskinlig.


En olivoljas kvalité mäts genom dess surhetsgrad och ju lägre desto bättre. För att få kalla sin olja extra vergine så måste surhetsgraden vara under 0,8. Oljan från LeZie har en surhetsgrad på mellan 0,15 och 0,30, vilket gör att den håller absolut världsklass.


En bra olivolja med en låg surhesgrad är inte bara en delikatess utan också nyttigare än oljor av lägre kvalité. Det finns mycket forskning som visar att olivolja minskar risken för cancer, den är bra för hjärtat och oljan är mjuk-görande, närande och har en skyddande effekt på huden. Så prova gärna världens godaste medicin.


Buon appetito!

© 2020 Le Zie

info@lezie.se   |   Telefon: +46(0)707 19 59 60    | Strandbergsgatan 61, Stockholm

  • Facebook Basic Black
  • Black Instagram Icon